Gastric bypass

Gastric Bypass

Een gastric bypass is een definitieve maagverkleining. Wanneer een gastric bypass operatie wordt uitgevoerd zal uw maag worden verkleind en daarbij ook het spijsverteringskanaal gedeeltelijk worden omgeleid (een zogeheten bypass). Het effect hiervan is dat er minder gegeten kan worden omdat de maaginhoud blijvend verkleind is. Ook wordt een deel van de dunne darm uitgeschakeld waardoor wel het voedsel wordt opgenomen door het lichaam, maar de opname van vitamines uit het voedsel wordt verminderd. Dit zorgt voor snellere gewichtsafname.

Wie heeft er baat bij een gastric bypass?

Mensen die diabetes hebben, doen veel voordeel met een gastric bypass omdat dit een positief effect heeft op de bloedsuikerspiegel. Daarnaast wanneer u last heeft van maagzuur kan een gastric bypass ook een uitkomst zijn. Ook wordt deze operatie veel ingezet wanneer er problemen ontstaan met de maagband. De ingreep verloopt via een kijkoperatie en de resultaten voor de mensen in de bovengenoemde doelgroep zijn over het algemeen zeer positief. Wilt u meer weten, of een afspraak maken bij een gerennommeerde kliniek om een gastric bypass uit te laten voeren? Bezoek dan deze pagina over de gastric bypass operatie


Voordelen van een gastric bypass

Er zijn een aantal voordelen waarvoor mensen een gastric bypass operatie ondergaan

  • Na de operatie zal u snel gewicht verliezen
  • De gastric bypass operatie heeft een positief effect op mensen met diabetes
  • Het hongergevoel wordt beduidend minder
  • Vervelend maagzuur wordt enorm verminderd
  • De littekens zijn klein en het herstel is over het algemeen vrij snel

Gastric bypass complicaties

Er zijn een aantal complicaties waarmee mensen die een gastric bypass operatie ondergaan rekening mee moeten houden

  • Door verminderde opname van vitamines dient u op dagelijkse basis extra vitamines te nemen.
  • U dient volledig onder verdoving of narcose worden gebracht.
  • Uw eetgewoontes moeten worden aangeoast na de operatie
  • Er kunnen buikklachten en dumpingen voorkomen na de gastric bypass
  • De operatie is niet goedkoop, en wordt niet in alle gevallen vergoed.

Mini Gastric Bypass

Een mini gastric bypass heeft een aantal voordelen in tegenstelling tot de klassieke gastric bypass operatie. De ingreep is namelijk korter en bovendien ook veiliger. Daarnaast is een mini gastric bypass ook effectiever en het resultaat ook duurzamer. Het nadeel van deze vorm van de bypass is dat er een mogelijkheid bestaat dat er een terugvloed van gal in de maag of slokdarm ontstaat. Gelukkig gebeurd dit maar heel zelden en dit is bovendien een voudig te behandelen.

Het effect van een mini gastric bypass

Het effect van deze operatie is dat het honger gevoel een stuk minder wordt. Ook ben je sneller vol (verzadigd gevoel) en zal de drang naar voedsel waar veel calorieen inzitten afnemen. De bypass (omleiding) zorgt ervoor dat een deel van de dunne darm wordt overgeslagen waardoor er voornamelijk minder vetten door het lichaam owrden opgenomen.